Best der det ruster mest!

Etter våre omfattende testrunder av antirustmidler skilte Lanoproproduktene seg ut som de mest interessante.

Når Lanopro i tillegg viste seg som motiverte samarbeidspartnere, var grunnlaget lagt for videreutvikling av høykvalitetsprodukter spesialtilpassa understellsbehandling.

Stopper eksisterende rust

For å kunne stoppe alvorlig rust må antirustmiddelet kunne gjennomtrenge rustporene og fortrenge luft og fuktighet. Avgjørende for at antirustmiddelet skal klare dette er lav molekylstørrelse, fravær av flyktige løsemidler, at middelet ikke oksiderer og har god krypeevne. Når alle rustporer er gjennomfukta med olje fjernes forutsetningen for videre rusting. Vi trenger verken rustfritt, mekanisk eller kjemisk rent stål. Vi er altså ikke avhengig av å steame eller sandblåse bilen på forhånd.

Etter reingjøring med trykkluft og eventuell tørking på grunn av regn, sprayes olja rett på rustangrepet. Sjelden har uttrykket «det enkleste er ofte det beste» hatt større gyldighet enn her.

Kryper alltid

Dette er en avgjørende egenskap siden olja må stoppe rust i alle plateskjøter, falser og hulrom. I tillegg til å krype langt fordeler den seg jevnt i alle retninger, selv på loddrette flater.

Løsemiddelfritt og miljøvennlig

Lanopro består hovedsakelig av lanolinolje som utvinnes fra saueull.
Lanolinens rolle i naturen er å beskytte sauen mot kulde, fuktighet og skader. Den inneholder over 500 aktive komponenter som har blitt utviklet gjennom evolusjonen i titusener av år. Lanolin har blitt brukt i alt fra sårsalve og skjønnhetsprodukter til antirustbeskyttelse og mekanisk smøring helt siden sauen ble tatt i bruk som husdyr for menneskene. Kunststykket til produsenten av Lanopro er at de har laget et flytende og sprøytbart lanolinmiddel uten bruk av løsemidler. Da oppnår vi følgende:

  • Bedre arbeidsmiljø uten risiko for løsemiddelskader.
  • Krypegenskaper som varer i årevis.
  • Et middel som ikke svir gress og vegetasjon.
  • Fuktfortrengende egenskaper som stopper eksisterende rust
  • De beste smøreegenskapene
  • Beskyttelse av elektroniske og elektriske kontakter

Unikt smøremiddel

Lanolin er i seg selv et godt smøremiddel, i kombinasjon med en avansert framstillingsteknikk er resultatet strålende smøreegenskaper over lang tid.

Elektrospray

Lanopro leder ikke strøm. I kombinasjon med fuktfortrengende og antikorrosive egenskaper har dette vist seg som en fenomenal elektrospray ikke minst i marine miljøer.

Tiksotropisk

Definisjon: En tiksotropisk væske får en geléaktig konsistens etter en viss tid i ro. Ved bevegelse eller omrøring blir den mer tyntflytende.

Hvorfor er dette en ettertraktet egenskap i et antirustmiddel?
Den er enkel å sprøyte fordi pumpinga gjør den tyntflytende. Så snart den er i ro på understellet blir den betydelig seigere og henger godt på. Den kryper spesielt langt på varme sommerdager mens på vinterdager blir den stivere og tjukkere når den trenger slitestyrken mot saltspruten fra veien.

Rustløser

Den lave molekylstørrelsen og den gode krypeevnen gjør Lanopro til et sikkert og effektivt rustløsende middel. Den er neppe den raskeste da det finnes mange løsemiddelbaserte alternativer, men over tid en sikker vinner. Den vil ikke tørke ut og vil garantert smøre bedre.

Kostnadseffektivt middel

På grunn av Lanopro’s egenskaper trenger vi verken steame, sandblåse bilen eller herdetid etter behandling. Derfor sparer vi mye tid og arbeid som avspeiler seg i gunstig pris og ved at behandlinga kan gjøres mens kunden venter.

Rengjøring med trykkluft og eventuell rammespyling og tørking med vårt 400 kw tørkeannlegg før behandling, er tilstrekkelig forbehandling for Lanopro.

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter