Vasker dere understellet før behandling?

Nei, fordi lanolinolja ikke inneholder løsemiddel som skal tørke på underlaget, er det tilstrekkelig å gjøre reint med trykkluft før behandling.

 

Siden rustbehandling med Fluid Film er billigere enn de fleste konkurrentene, er den like effektiv på en bruktbil?

Nei det er den ikke – den er bedre! Dette er ikke bare en løs påstand, men derimot noe vi garanterer. Ingen konkurrenter i markedet gir garanti på biler som er inntil 10 år ved førstegangsbehandling. Disse bilene får ved oppfølging 10 årsgaranti dvs maksimalt til de er 20 år gamle.

 

Hvordan kan dere gjøre en rustbehandling med Fluid Film på 1,5 -3 timer når de fleste av konkurrentene bruker 2 dager?

Fordi vi buker et løsemiddelfritt, alltid krypende middel som ikke er avhengig av en støv- og rustfri overflate, trenger vi verken steaming eller sandblåsing før behandling, Reingjøring med trykkluft og tørking med vårt 400 kilowatts tørkeanlegg er tilstrekkelig forbehandling. Fordi Fluid Filmolja ikke tørker vil den krype inn i rustporer og rustne plateskjøter hvor sandblåsing ikke kommer til. Når lanolinolja fyller rustporene, fortrenger den luft og fuktighet og fjerner forutsetninga for videre rusting sålenge olja er tilstede. Fluid Film sitter lengst der den trengs mest og synes minst nemlig i plateskjøter og falser. Etter behandling sparer vi ytterligere tid ved at lanolinolja verken kan eller skal tørke før bilen er klar til avhenting.

 

Må dere ikke fjerne salt fra understellet for at behandlinga skal være effektiv?

Nei, som du kan lese under Fluid film lanolinolje, starta suksessen med sprøyting av middelet på de saltvannsvåte veggene i ballasttankene på marineskip under annen verdenskrig. Fordi olja virker som en isolator og hindrer elektronstrømmen fra de rustne veggene, kan vi si at Fluid Film inaktiverer saltet. Vår praktiske erfaring gjennom 49 år og 55 000 behandlede biler, bekrefter at dette er riktig.

Selv om lanolinolja er effektiv på de våte flatene, vil den være ennå mere effektiv hvis veggene tørkes først. Tørr, porøs rust vil suge til seg mere olje, den vil sitte bedre og hindre rust over en lengre periode. Derfor tørker vi alltid vått understell før behandling.

Det høres ut som Fluid Film har en enkel behandlingsprosedyre?

Ja det er riktig. Siden hverken steaming eller rustfjerning er nødvendig, forenkles behandlinga, noe som gjør det billigere for kunden i tillegg til at det kan gjøres mens kunden venter.

Sprekking og flassing av understellsbeskyttelsen  kan være et problem på bilunderstell. Hvordan er det med Fluid Film?

I egenskap av å være ei olje, har Fluid Film den fordelen at den verken kan sprekke eller flasse. Som alle andre midler er den avhengig av å fornyes med anbefalte intervaller for å være effektiv

Det høres ut som Fluid Film har mange fordeler, men den har vel også noen ulemper?

Selvfølgelig, alle midler og metoder har sine fordeler og ulemper. I og med at Fluid Film NAS er ei olje som ikke tørker, har den ikke samme slitestyrken som et tørkende middel. Heldigvis kommer nå stadig flere biler med både innerskjermer foran og bak i tillegg til heldekkende deksler på understellet. Dette passer veldig godt sammen med Fluid Film. Spruten stopper mot plasten og middelet vårt ligger beskytta på innsida, fukter, kryper og hindrer rust. På de delene som er slitasjeutsatt og ikke er dekka av deksler, bruker vi nå i stigende grad  Fluid Film-fett av typen Gel BN som har langt høyere slitestyrke  enn Fluid Film NAS lanolinolje som er produktet vi bruker i hulrom og bak alle deksler.

Kan Fluid Film skade elektrisk utstyr, følere og elektronikk?

Nei tvert imot, i og med at den er ikkeledende, fuktfortrengende og rusthindrende, er den på alle måter gunstig å behandle elektrisk og elektronisk utstyr med. Sprayutgaven av Fluid Film  NAS er derfor populær som elektrospray. At den i tillegg har svært gode smøreegenskaper kommer som et pluss.

Gir ikke Fluid Film en plagsom sauelukt?

Det er riktig at en Fluid Film-behandla bil vil lukte lanolin ei tid etter behandling. I kundeundersøkelsen vår fra et par år tilbake, svarte 97% av kundene at lukta ikke var noe problem.

 

Kan Fluid Film tiltrekke seg mus i bilen?

Dette spørsmålet kjenner vi igjen fra dengang vi drev med mineralolje. Én gang hendte det at  en bileier fikk mus i bilen det samme året som han hadde tatt en bilunderstellsbehandling med mineralolja vår. Når to ting skjer samtidig eller nesten samtidig, er det lett å trekke den konklusjon at  de har en årsakssammenheng. Dermed  mente han at  antirustbehandlinga årsak til musebesøket. Vi har aldri fått tilbakemelding fra kunder om museproblemer etter rustbehandling med Fluid Film, men spørsmålet dukker opp såpass ofte at en kan undres om det er konkurrentene som ønsker å holde liv i spørsmålet.

Kan vi få understellsbehandlet bilen vår med Tectyl hos dere?

Nei vi bruker ikke Tectyl i vår antirustbehandling.

Er det mulig å få Tectylert bilen vår hos dere?

Nei, siden vi ikke bruker Tectyl kan vi heller ikke Tectylere biler. For mange er en Tectylering synonymt med en understellsbehandling uansett middel, men strengt tatt må begrepet knyttes til middelet Tectyl og det er altså ikke  det middelet vi har.