Vasker dere understellet før behandling?

Nei. Fordi lanolinolja ikke inneholder løsemiddel som skal tørke på underlaget, er det tilstrekkelig å gjøre reint med trykkluft før behandling. Å høytrykksspyle bilen er en forutsetning for de løsemiddelbaserte midlene, mens det derimot vil være en en fordel for slitestyrken på lanolinolja at den har noe overflatestøv å feste seg i.

 

Siden rustbehandling med Fluid Film er billigere enn de fleste konkurrentene, er den like effektiv på en bruktbil?

Nei, det er den ikke – den er bedre! Dette er ikke bare en løs påstand, men derimot noe vi garanterer. Ingen konkurrenter i markedet gir garanti på biler som er inntil 10 år ved førstegangsbehandling. Disse bilene får ved oppfølging 10 års garanti, det vil si maksimalt til de er 20 år gamle.

Som eneste kjede i markedet, tilbyr vi også livstidsgaranti på biler som kommer til førstebehandling før de er 3 år gamle under forutsetning av at de følges opp etter vår anbefalinger.

Les mer om vår rustgaranti her.

 

Hvordan kan Funderud Antirust gjøre en rustbehandling med Fluid Film på 1,5–3 timer når de fleste av konkurrentene bruker to dager?

Fordi vi bruker et løsemiddelfritt, alltid krypende middel som ikke er avhengig av en støv- og rustfri overflate, trenger vi verken steaming eller sandblåsing før behandling. Reingjøring med trykkluft og tørking med vårt 400 kilowatts tørkeanlegg er tilstrekkelig forbehandling. Fordi Fluid Film-olja ikke tørker, vil den krype inn i rustporer og rustne plateskjøter hvor sandblåsing ikke kommer til. Når lanolinolja fyller rustporene, fortrenger den luft og fuktighet og fjerner forutsetninga for videre rusting så lenge olja er til stede. Fluid Film sitter lengst der den trengs mest og synes minst, nemlig i plateskjøter og falser. Etter behandling sparer vi ytterligere tid ved at lanolinolja verken kan eller skal tørke før bilen er klar til avhenting.

 

Må dere ikke fjerne salt fra understellet for at behandlinga skal være effektiv?

Nei. Som du kan lese mer om på siden om Fluid Films historie, starta suksessen med sprøyting av middelet på de saltvannsvåte veggene i ballasttankene på marineskip under andre verdenskrig. Fordi olja virker som en isolator og hindrer elektronstrømmen fra de rustne veggene, kan vi si at Fluid Film inaktiverer saltet. Vår praktiske erfaring gjennom 50 år og 65 000 behandlede biler, bekrefter at dette er riktig.

Selv om lanolinolja er effektiv på de våte flatene, vil den være enda mer effektiv hvis veggene tørkes først. Tørr, porøs rust vil suge til seg mer olje, og olja vil sitte bedre og hindre rust over en lengre periode. Derfor tørker vi alltid vått understell før behandling.

 

Det høres ut som Fluid Film har en enkel behandlingsprosedyre?

Ja, det er riktig. Siden verken steaming eller rustfjerning er nødvendig, forenkles behandlinga. Dette gjør det billigere for kunden, i tillegg til at det kan gjøres mens kunden venter.

Les videre på denne siden.

 

Sprekking og flassing av understellsbeskyttelsen kan være et problem på bilunderstell. Hvordan er det med Fluid Film?

I egenskap av å være en olje, har Fluid Film den fordelen at den verken kan sprekke eller flasse. Som alle andre midler er den avhengig av å fornyes med anbefalte intervaller for å være effektiv.

 

Det høres ut som Fluid Film har mange fordeler, men den har vel også noen ulemper?

Selvfølgelig. Alle midler og metoder har sine fordeler og ulemper. I og med at Fluid Film NAS er en olje som ikke tørker, har den ikke den samme slitestyrken som et tørkende middel. Heldigvis kommer så å si alle biler nå med innerskjermer både foran og bak, i tillegg til heldekkende deksler på understellet. Dette passer veldig godt sammen med Fluid Film. Spruten stopper mot plasten og middelet vårt ligger beskytta på innsida. På denne måten kan Fluid Film-olja fukte, krype og hindre rust i en lengre periode. På de delene som er slitasjeutsatt og ikke er beskyttet av deksler, bruker vi nå i stigende grad Fluid Film-fett av typen Liquid AR. Denne har langt høyere slitestyrke enn Fluid Film NAS lanolinolje, som er produktet vi bruker i hulrom og bak alle deksler.

 

Kan Fluid Film skade elektrisk utstyr, følere og elektronikk?

Nei, tvert imot. I og med at Fluid Film er ikke-ledende, fuktfortrengende og rusthindrende, er den på alle måter gunstig å bruke ved behandling av elektrisk og elektronisk utstyr. Sprayutgaven av Fluid Film NAS er derfor populær som elektrospray. At den i tillegg har svært gode smøreegenskaper, kommer som et pluss.

 

Gir ikke Fluid Film en plagsom sauelukt?

Det er riktig at en Fluid Film-behandla bil vil lukte lanolin ei tid etter behandling. I vår kundeundersøkelsen fra et par år tilbake, svarte 97 % av kundene at lukta ikke var et problem.

Les uttalelser fra noen av våre fornøyde kunder her.

 

Kan Fluid Film tiltrekke seg mus i bilen?

Dette spørsmålet kjenner vi igjen fra den gang vi drev med mineralolje. Én gang hendte det at en bileier fikk mus i bilen det samme året som han hadde tatt en bilunderstellsbehandling med mineralolja vår. Når to ting skjer samtidig, eller nesten samtidig, er det lett å trekke den konklusjon at de har en årsakssammenheng. Dermed mente han at antirustbehandlinga var årsak til musebesøket. Vi har aldri fått tilbakemelding fra kunder om museproblemer etter rustbehandling med Fluid Film, men spørsmålet dukker opp såpass ofte at en kan undres om det er konkurrentene som ønsker å holde liv i spørsmålet.

 

Kan vi få understellsbehandlet bilen vår med Tectyl hos dere?

Nei, vi bruker ikke Tectyl i vår antirustbehandling.

 

Er det mulig å få Tectylert bilen vår hos dere?

Nei. Vi bruker ikke Tectyl og kan derfor heller ikke Tectylere biler. For mange er en Tectylering synonymt med en understellsbehandling, uansett middel. Men strengt tatt må begrepet knyttes til middelet Tectyl, og det er altså ikke  det middelet vi har.