Det saltes mer enn noengang før på norske vinterveier, og biler ruster mer enn før. Nye biler som produseres er sjelden understellsbehandlet for norske forhold, og det krever derfor en ekstra innsats fra deg som bileier.

Mange nye biler har ingen form for beskyttelse, mens noen leveres med fullforsinking eller galvanisering. Dette er sjelden godt nok for våre veier. Fordi Galvaniseringen er en tynn hinne på bare 3-4 my (billakktykkelse er ca 120 my), er den hverken motstandsdyktig nok for steinsprut, kulde eller salt. Det krever derfor at du som bileier sørger for en grundig antirustbehandling av bilen din, selv når den er helt ny.

Det er også verdt å vite at det sjelden er for sent å få behandlet bilen.

Konsekvenser av å ikke understellsbehandle bilen

Dersom du ikke er særlig bilinteressert, tar det lang tid før du oppdager rust under bilen. Det vanlige er å se rust på hjulbuen, og at lakken har begynt å flasse. Da står det ofte enda verre til med bilens understell.

Mye rust på bilens understell kan i verste fall føre til feil på bærende konstruksjoner og særlig på bremsene. Rusten kan ødelegge bremserør, bremseskiver og ødelegger bremsecalipere som kan gjøre at bremsen henger seg opp.

Bestill time hos Funderud Antirust i dag

En understellsbehandling hos Funderud Antirust tar timer, og koster mellom 2500-5500, avhengig av biltype og hvilken pakke du velger. En antirustbehandling hos oss gjør bilen din både trygg og sikker, samtidig som den senker livsløpskostnadene ved at du slipper utgifter til dyre reparasjoner. I tillegg øker du verdien på bilen, dersom du skulle ønske å selge den senere.

Vi tilbyr tre ulike pakker for understellsbehandling

Standardpakke

Standardpakken inkluderer rengjøring med trykkluft, demontering av plastdeksler på understell og hjuloppheng, tørking, sprøyting av understell og hulrom med Fluid Film NAS. Sprøyting av dører, panser, bakluke og innsiden av innerskjermene med Fluid Film Liquid A, som er tynnere og lukter mindre enn NAS.

Plusspakke

Plusspakken inkluderer alt nevnt i standardpakken over, samt demontering av hjul og   innerskjermer og sprøyting av slitasjeutsatte steder med Fluid Film Gel BN, som er tykkere og mer slitesterk.

Garantipakke

Garantipakken innledes av en rust-test som må bestås før bilen går videre til behandling. Behandlingen er den samme som i plusspakken over. Med garantipakken får du livstids rustgaranti på biler som er mellom 0–3 år, og 10 års garanti på biler som er mellom 3–10 år. Ved utført garantibehandling får du et garantibevis som oppdateres for hver oppfølging.

Rustgarantien vår kan du lese mer om her.

Vær føre var – bestill time for understellsbehandling med lanolinolje hos Funderud Antirust i dag.