Behov for å fjerne rust?

I denne artikkelen skal vi gå igjennom

 • Hva er rust
 • Rust på lakkerte flater
 • Rust på bilunderstellet

Mange tror at det er behov for å fjerne rust for å stoppe den. Heldigvis kan vi fortelle deg at både den billigste, enkleste og samtidig mest effektive metoden ikke innebærer å fjerne rust.

Rust består av 3 elementer:

 • Stål
 • Fuktighet
 • oksygen

Hvis 1 av disse mangler kan ikke rustprosessen fortsette, helt uavhengig av omfanget av rust!

Fjerne rust på bilen utvendig?

Det finnes 2 måter å reparere rust utvendig på karosseriet avhengig av om du kun ønsker å stoppe rusten eller om du også ønsker lakkering.

1. Billigere, bedre og enklere blir det ikke!

Billigere, bedre og enklere blir det ikke enn å påføre Owatrol Rustolje i 3 lag med 2 timers mellomrom (vått i vått). Påse at alle rustporene blir mettet for å garantere et effektivt og langvarig resultat. For å sikre at alle rustporer blir mettet må området rengjøres og området kan gjerne skrapes med sandpapir eller stålull. Det er ikke nødvendig å fjerne rusten slik mange tror. Rust-angrepet stopper opp. For de som vurderer lakkering kan 1 komponent lakk påføres helt uten problemer. 2 komponent lakk som alle profesjonelle lakkeringsverksteder bruker vil boble og ikke gi et pent resultat over denne varianten. Ønsker du flatene lakkert med 2 komponent lakk kan du gå for metode nr 2

2. Effektivt, rimelig og estetisk pent!

Metode nr 2 stiller større krav til pussing før påføring med Owatrol C.I.P. 1 lag og etter 72 timer kan 2 komponent lakk påføres. Et lett rustlag vil ikke påvirke ytelsen eller det endelige resultatet og det er derfor kun nødvendig å fjerne rust som lett detter av ved pussing med sandpapir/stålull eller drill med pusserondell.

Fjerne rust på bilunderstellet?

Spør deg selv, har du behov for å fjerne rust på understellet? Det som interesserer deg er vel å stoppe rusten effektivt og rimelig.

Derfor tilbyr vi understellsbehandling med Lanopro lanolinolje. Markedets mest effektive form for antirust og det er ikke bare en påstand men noe vi garanterer i form av livstidsgaranti mot gjennomrusting. For å kunne stoppe alvorlig rust må antirustmiddelet kunne gjennomtrenge rustporene, fortrenge luft og fuktighet. Avgjørende for at middelet skal klare dette er lav molekylstørrelse, fravær av flyktige løsemidler, at middelet ikke oksiderer og har god krypeevne. Når alle rustporer er gjennomfukta med olje fjernes forutsetningen for videre rusting. Vi trenger verken rustfritt, mekanisk eller kjemisk rent stål. Vi er altså ikke avhengig av å steame eller sandblåse bilen på forhånd.

Etter reingjøring med trykkluft og eventuell tørking på grunn av regn, sprayes olja rett på rustangrepet. Sjelden har uttrykket «det enkleste er ofte det beste» hatt større gyldighet enn her.

Antirust utviklet av evolusjonen!

Lanopro består hovedsakelig av lanolinolje som utvinnes fra saueull. Lanolinens rolle i naturen er å beskytte sauen mot kulde, fuktighet og skader. Den inneholder over 500 aktive komponenter som har blitt utviklet gjennom evolusjonen i titusener av år. Lanolin har blitt brukt i alt fra sårsalve og skjønnhetsprodukter til antirustbeskyttelse og mekanisk smøring helt siden sauen ble tatt i bruk som husdyr for menneskene.

Kunststykket til produsenten av Lanopro er at de har laget et flytende og sprøytbart lanolinmiddel uten bruk av løsemidler. Da oppnår vi følgende:

 • Fuktfortrengende egenskaper som stopper eksisterende rust
 • Krypegenskaper som varer i årevis
 • De beste smøreegenskapene
 • Beskyttelse av elektroniske og elektriske kontakter
 • Bedre arbeidsmiljø uten risiko for løsemiddelskader
 • Et middel som ikke svir gress og vegetasjon
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter