Lokariskjermer

Når hjulspruten treffer stålet i hjulhuset blir det stor slitasje og rustproblemet viser seg raskt på de mest utsatte stedene. Med Lokariskjermer montert stopper hjulspruten mot plasten mens lanolinolja på innsiden vil bli liggende og beskytte mot rust. Tradisjonelle hjulbuer har en dobbel hjulbuekant hvor saltvann trenger inn og rustprosessen starter mellom de 2 platene. Dette lokale rustproblemet kan vi hindre med Fettlista men Lokariskjermer er den beste løsningen fordi den beskytter hele hjulhuset og hjulbuen. Lokariskjermer er en livsvarig løsning kontra Fettlista som bør byttes hvert 6 år.

Behandling av hjulbuen og lokarimontering

Filtinnerskjermproblematikken

Nedenfor ser vi et eksempel på original filtinnerskjerm fra fabrikken. Denne innerskjermen holder på salt og fuktighet og når den ligger inntil stålet fremmer den rustprosessen slik vi ser på bildet under.

For å løse problemet produserer finske Lokari plastinnerskjermer til de mest vanlige modellene. Når spruten fra hjulet stopper i plastinnerskjermen kan Fluid Film lanolinolje hindre rust i mange år. På en del japanske pickup’er som Nissan Navara lager vi innerskjermer av plast siden finske Lokari ikke har den i sortimentet sitt. På Tesla Model 3 som også har stort behov for innerskjermer, har vi utviklet og fått produsert et sett bestående av 10 deksler.

Finnes det Lokariskjermer til bilen din? SJekk listen: klikk her.
Kontakt oss for å få settet bestilt i tide til behandlingen din.

Lokari-historien

Utover 60-tallet da lette selvbærende bilkarosserier ble vanlig samtidig som salting av vinterveiene tok til, ble det store rustproblemer på blant annet forskjermene.

Allerede i 1963 hadde finske Lokari patentert aluminiumsinnerskjermer for ettermontering på de fleste biltyper og utover 80-tallet leverte de plastinnerskjermer til et økende antall biler. Smått om senn forsto bilfabrikkene verdien av å originalmontere innerskjermer, Toyota Corolla var først ute i 1976 og Volvo 240 i 1978. Ettermarkedet av biler med desperat behov for innerskjermer var stort og på Funderud var de raske til å lagerføre og ettermontere Lokariskjermene. Ganske snart ble vi en av de største kundene for den norske Lokariimportøren med ca 350 innerskjermmonteringer i året.