Spesialist innen rustbehandling

Rustbehandling
Timebestilling
Spørsmål og svar

Kort innføringsfilm som viser en bil før og etter behandling.

Hvorfor understellsbehandle

bilen din?

10 grunner til å understellsbehandle bilen din.

Nesten alle biler på markedet i dag har behov for ekstra understellsbehandling siden bilfabrikkene ikke tar høyde for vårt rustutsatte klima

«Bilforhandleren sa den var godt nok understellsbehandlet men verkstedet sa den måtte understellsbehandles dersom jeg skulle fortsette å kjøre bilen.»
Hører vi ofte fra kundene på Funderud Antirust.

Årsaken til at du sparer penger er først å fremst at du slipper å bytte bil på grunn av rust men også vedlikeholdsutgiftene blir mindre, enklere og færre.

Du slipper bytting av bremserør, bærebru, travers, kanalsveising et.c.

Fluid Film lanolinolje brukes som elektrospray og kan derfor bruker på elektriske og elektroniske kontakter. Dette betyr mindre jordingsfeil, kontaktfeil et.c. og innebærer mindre feil på elektronikk

Utgiftene med rustsveising, utskifting av deler et.c. blir ofte mye større enn bilens verdi og er derfor uaktuelt.

Mange bileiere som ikke understellsbehandler får lett denne beskjeden på EU-kontroll «Det lønner seg ikke å reparere alle feilene på bilen din når du i tillegg har mye karosserirust»

Styrken i bærende konstruksjon ivaretas, dette innebærer en mer sikker og trygg bil på veien.

Fluid Film lanolinolje bruker som elektrospray og kan derfor bruker på elektriske og elektroniske kontakter. Dette betyr mindre jordingsfeil, kontaktfeil et.c. og innebærer mindre feil på elektronikk og derfor bedre sikkerhet.

Når det oppdages rust på ikke understellsbehandlede biler, viser ofte skadeomfanget seg å være mye større enn først antatt.
 1. Fordi norske kjøreforhold er så rustfremmende at det forkorter levetida på bilen.
 2. Fordi gjennomrusting i bærende konstruksjoner gir kjøreforbud og lett koster deg mere enn bilen er verdt.
 3. Fordi rustforebygging alltid er bedre og billigere enn reparasjon.
 4. Fordi det sparer deg for vekstedbesøk.
 5. Fordi du samtidig smører mekaniske deler.
 6. Fordi du unngår kontaktproblemer og jordingsfeil.
 7. Fordi det ivaretar sikkerheten.
 8. Fordi fabrikkgarantiene ikke dekker de vanligste rustskadene på understellet.
 9. Fordi en understellsbehandlet bil får bedre pris og er lett å selge.
 10. Fordi det er miljøvennlig å ta vare på bilen.
10 grunner til å understellsbehandle med FLUID FILM® lanolinolje
Vi trenger hverken rustfritt, mekanisk eller kjemisk rent stål. Vi er altså ikke avhengig av å steame eller sandblåse bilen på forhånd.
Fluid Film har en kjemisk forbindelse som hefter på stål og derfor fortrenger fuktighet og oksygen. Siden dette er kjerneelementene i rustprosessen stopper den opp. Dette er også den mest effektive måten å hindre rust på siden vi har muligheten til å stoppe rusta i hele karosseriet i alle plateskjøter, falser og hulrom der sandblåsing er umulig og flater der stålkonstruksjonen blir svekket som en følge av sandblåsing.

Etter reingjøring og eventuell tørking, sprayes olja rett på rustangrepet, uten at vi trenger å fjerne rusta først. Fluid Film lanolinolje gjennomtrenger rustporene, fortrenger fuktighet og stopper rustutviklinga.

At dette er den mest sikre måten å stoppe rust på reflekteres i at vi har markedets beste antirustgarantier

Her kan vi se Fluid Films evne til å krype 15 cm diameter på bare noen dager, Fluid Film stopper aldri å krype og kryper enormt. Denne egenskapen er veldig ettertraktet når det gjelder understellsbehandling, vi har til gode å observere noen som har halvparten av krypeevnen til Fluid Film lanolinolje.

Siden middelet ikke inneholder løsemidler, holder seg flytende og er tiksotropisk vil oljen krype år etter år.

Fluid Film lanolinolje er miljøvennlig, et naturprodukt fra saueulla og inneholder ikke løsemidler, her er det ingen kompromisser. Løsemidler skader både naturen og den som arbeider med stoffet over tid.

For at du som forbruker skal kunne forstå hvilke skader dette har på oss viser vi til arbeidstilsynets hjemmesider:

«Skader på hjerne og nervesystemet
Løsemidler angriper hjernen og nervesystemet. Det begynner med trøtthet, hodepine, svimmelhet, rus og kvalme. Ved svært kraftig eksponering kan man svime av og i verste fall dø. Etter eksponering over lengre tid kan disse symptomene bli kroniske (varige). Konsentrasjonsevnen og hukommelsen blir svekket. Du føler deg sløv, trøtt og deprimert, og kan bli urolig.
Løsemidler kan også skade nerver i det perifere nervesystem i ben og armer.

Forplanting
Langvarig eksponering av løsemiddel kan svekke forplantningsevnen. Gravide kvinner må være ekstra på vakt fordi løsemiddel i blodet blir transportert til fosteret og kan gi fosterskader. Dette kan også føre til abort. Dersom man arbeider med flere ulike løsemidler, må man ta hensyn til dette med tanke på kombinasjonspåvirkninger.»

https://www.arbeidstilsynet.no/tema/kjemikalier/losemidler/

Tradisjonelle antirustmidler er alle basert på whitespirit som løsemiddel,
eneste alternativet med betydelig markedsandel i dag er Fluid Film.

https://www.youtube.com/watch?v=nh-ji3tLUEk
Lager vår egen versjon av filmen snart

slik at bevegelige deler som f.eks. håndbrekkvaiere etc. nyter godt av fantastisk Fluid Film-smøring.

Fordi Fluid Film er en elektro spray er det ingen ulempe men en fordel på alle elektroniske og elektriske kontakter.
Funderud gjennomfører i dag testing sammen med Simco som er ledene på elektronikk og styringsmekanismer for å fastslå de fantastiske elektrospray egenskapene

Årsaken til at behandlingen er den mest effektive som reflekteres i markedets beste antirustgarantier henger sammen med at olja stopper eksisterende rust, kryper langt og ikke tørker. Dette er årsakene til at vi ikke har behov for steaming eller sandblåsing som er veldig kostbart både for deg og bilen din.
Med Fluid Film lanolinolje er det tilstrekkelig med tørking, trykkluft eventuelt skrape før vi starter behandling. Tørking er strengt tatt ikke nødvendig siden Fluid Film fortrenger fuktighet, det er derfor produktet er helt enestående.
Les mer om marinens krav til påføring her.

Vi tilbyr uansett Norges mest omfattende tørkeanlegg med 400 kilowatts tørkeanlegg basert på 100% fornybar energi fordi det ytterligere forbedrer behandlingen til å bli effektiv med engang.

Understellsbehandling med lanolinolje er rimelig, fordi hele prosessen er mindre arbeidskrevende enn andre metoder. Vi trenger hverken rustfritt, mekanisk eller kjemisk rent stål. Vi er altså ikke avhengig av å steame eller sandblåse bilen på forhånd.
Et middel som ikke er avhengig av så omfattende behandling er bedre siden det stopper eksisterende rust ved å stoppe rustprossessen. Etter reingjøring og eventuell tørking, sprayes olja rett på rustangrepet, uten at vi trenger å fjerne rusta først. Fluid Film lanolinolje gjennomtrenger rustporene, fortrenger fuktighet og stopper rustutviklinga.

Fluid Film tørker ikke som følge av at det er løsemiddelfritt og tiksotropisk

Til sammenligning har vi erfaring med disse oljene som alle er løsemiddelfrie
1970 – 1989 reginol sagkjedeolje
1989 – 1995 Texaco spesialmodifisert olje for Funderud Antirust
1996 – 2007? Esso spesialolje laget av Esso
2007? – 2013 Uno-X Oilcoat

I 2013 gikk vi over til Fluid Film og intervallene mellom behandlingene ble doblet som følge av at middelet ikke tørket ut. Intervallene gikk fra 1 år til 2 års intervaller mellom hver behandling.

For å sikre godt testgrunnlag for å gå over til Fluid Film påførte vi denne bilens høyre halvdel med Uno-X oilcoat og venstre side med Fluid Film lanolinolje.
Etter et halvt år konkluderte vi at Fluid Film var overlegen på absolutt alle egenskaper i sammenligning med Uno-X oilcoat, spesielt egenskapen til å holde seg aktiv over lang tid.
Til den dag i dag blir vi fortsatt overasket over holdbarheten til Fluid Film lanolinolje, da biler kommer tilbake med Fluid Film behandling de fikk i 2013.

Tiksotropisk er egenskapen som gjør Fluid Film unik og til det beste produktet.

Hva betyr tiksotropisk?

Det er egenskapen som gjør den tynnflytende ved omrøring og stivere når den kommer i ro eller utsatt for kulde.

Hvorfor er dette en ettertraktet egenskap i et antirustmiddel?

Drypper mye mindre, enkel å påføre, holder seg på understellet, oljen kryper og penetrerer når den blir utsatt for varme sommerdager, på vinterdager blir den stiv og tykk når den trenger slitestyrken til saltspruten fra veien.

Funderud Antirust i media

Innslag på NRK

Artikkel på TV2.NO

10 grunner for å velge Funderud Antirust AS

 • Vi har over 50 års erfaring
 • Vi har behandlet 67 000 biler
 • Vi har over 27 000 fornøyde kunder
 • Vi er det første antirustverkstedet som brukte ny sagkjedeolje på bilene samtidig er vi de første som startet med Fluid Film lanolinolje som understellsbehandlingsmiddel.
 • Vi har det mest omfattende tørkeanlegget, 400 kw tørkeannlegg.
 • Vi har kjøletørke i kombinasjon med trykkluft for å rengjøre bilene og fjerne fukt samtidig.
 • I 1992 lagde Funderud Antirust Antikorr eller fettlista som det også kalles som er helt suveren på beskyttelse av doble hjulbuekanter. Hittil er 100 000 meter produsert og i tillegg til stort innlandssalg har lista blitt eksportert til Sverige, Danmark og Tyskland.
 • I 2019 utviklet Funderud Antirust AS Rustbeskyttelsesdeksler for Tesla Model 3 som gir suveren beskyttelse sammen med understellsbehandling.
 • Vi er de største på spesiallagde inneskjermer og en av de største på lokarimontering.
 • En naturlig konsekvens av ha markedets beste middel, den mest omfattende erfaringen og det beste utstyret, er å gi markedets beste rustgaranti.
Mer om FUNDERUD ANTIRUST AS

Markedets beste antirustgarantier

FLUID FILM® er utviklet under annen verdenskrig av den amerikanse marinen for å håndtere rustproblemer på deres skip. Siden den tid er FLUID FILM® blitt tatt i bruk av andre giganter som NASA, Delta Airlines, John Deere, Caterpillar, Case / New Holland og mange, mange fler.

Les mer om antirustgarantiene
0
Over 27.000 fornøyde kunder
0
Vi har behandlet 67 000 biler
0
Mer enn 50+ år i bransjen
0
Kort ventetid for behandling, ca. 1.5-3 timer.

Reisetid fra nærliggende områder

Funderud Antirust holder til i rett utenfor Mysen i Østfold.
Adressen er Finnestadveien 335, 1880 Eidsberg.
Under ser du reisetiden det tar å kjøre fra nærliggende steder.

Mysen
12 min.
Rakkestad
16 min.
Askim
20 min.
Ørje
29 min.
Sarpsborg
43 min.
Halden
49 min.
Oslo
60 min.
Åpne i Google Maps

Stopper Rust Siden 1943

FLUID FILM® er utviklet under annen verdenskrig av den amerikanse marinen for å håndtere rustproblemer på deres skip. Siden den tid er FLUID FILM® blitt tatt i bruk av andre giganter som NASA, Delta Airlines, John Deere, Caterpillar, Case / New Holland og mange, mange fler.

Mer om FLUID FILM®

Kundereferanser

Jeg er meget tilfreds med resultatet av behandlingen. Har hatt min forrige bil, en Subaru Forester, til tre behandlinger, og nå skal jeg ha behandling nummer tre på min MB GLK. Har sendt flere kamerater til dere, og de er også av den mening at dette er veldig bra behandling. Da jeg skulle bytte inn Subaruen, trakk de automatisk kr 10.000 pga. rust på bakskjermene. Jeg aksepterte ikke dette og ba de se bedre etter. De fant ikke noe rust der og var utrolig overrasket. Da kunne jeg skryte av oljebehandlingen, og de var imponert av resultatet. Konklusjon: En meget god investering hvis man tenker å ha bilen noen år.
Frode Nordby
En meget god investering hvis man tenker å ha bilen noen år
Det var fint å komme til Eidsberg igjen. Dette er vel 4. eller 5. bilen jeg har til oljebehandling, og jeg må si at jeg er kjempefornøyd både med servicen og jobben som blir utført. Og det som er ekstra morsomt er jo at behandlingen virkelig virker. Alle tidligere biler som er blitt behandlet og solgt har jeg fått en god pris for, nettopp fordi det ikke har vært noe rust. Det beste eksempelet må vel være en Mercedes 200D 93 modell. Denne bilen hadde gått nesten 500 000 km og det var ikke en rustflekk. Jeg tør ikke si hva jeg fikk når den ble solgt, men det var langt over takst for å si det sånn. Så det beste rådet jeg kan gi er å reise til Funderud Antirust for en ordentlig behandling. Jeg tror til og med at bilen blir glad selv om den ikke akkurat kan uttrykke følelser.
Hans Doksum
Behandling som virkelig virker
Jeg sender herved noen betraktninger angående understellsbehandling med olje. Siden første gangs behandling den 5/10-95, har jeg fått mine 2 biler understellsbehandlet en gang pr år. Oljen trenger inn i hver minste krok og sitter meget godt fast.Dette hindrer rustangrep på en effektiv måte og forlenger bilens levetid betraktelig. Understellsbehandling med olje kan absolutt anbefales.
Hilsen Carsten Gudevold, Rolvsøy, 23/6-07
Hindrer rustangrep på en effektiv måte, og forlenger bilens levetid
Jeg kjøpte “ny” bruktbil våren 2014. Jeg bestemte meg da for å satse på Funderud Antirust. Dette har jeg ikke angret på. Bilen er en kostbar investering, og det gjelder å ta vare på den. I motsetning til annen understellsbehandling som legger seg som en hinne på utsiden, så trekker oljen Funderud bruker godt inn i metallet og holder rust unna. Skulle det være rust et sted, så trenger oljen inn i rusten og stopper videre rustangrep. Jo, jeg har tro på denne rustbehandlingen.
Helge Eik
Bilen er en kostbar investering, og det gjelder å ta vare på den
Fler kundereferanser her