I august 1999 på hjemvei etter en Danmarkstur, frontkolliderte Odd Funderud med en lastebil og døde momentant. Om han sovnet ved rattet eller fikk et illebefinnende, fikk de aldri svar på.

Firmanavnet ble nå endret fra O. Funderud og sønner til Funderud Antirust og drifta fortsatte. Antallet behandlede biler på årsbasis passerte nå 2000 biler.

Nytt kontor og venterom

Til å begynne med hadde de ikke annet venterom å tilby kundene enn ei gammel campingvogn. Et gammelt skrivebord i verkstedet gjorde tjeneste som kontorpult. Ellers bestod «kontoret» av en gammel grå fasttelefon, ei avtalebok, et pengeskrin til kontantene og en bunke med kartotekkort hvor hver kunde ble registrert for å kunne kalles inn til ny behandling året etter. I ledige stunder blei kundene skrevet inn i et dataprogram på en datamaskin innkjøpt for pengegaver til Matti og Anne-Brits bryllup. Den kostet den nette sum av 13 000 kroner og hadde da en svart/hvit- skjerm på hele 15 tommer.

 

FLISFYRING OG LAGERROM.

Fra 1988 da Matti satset på understellsbehandling på heltid, tørket de våte biler med varmekanoner som er en enkel, men risikabel og helsemessig ugunstig metode. Seinere gikk de over til et oljefyrt anlegg som var vesentlig bedre, det var imidlertid underdimensjonert og lite miljøvennlig. I 2012 bygde de et miljøvennlig flisfyringsanlegg med 400 kw effekt til tørking av bilene og oppvarming av husene på gården.

Et nytt lagerrom ble bygd slik at maskiner og utstyr kunne lagres under tak.Et nytt lagerrom ble bygd slik at maskiner og utstyr kunne lagres under tak.

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter