Derfor valgte vi Fluid Film lanolinolje!

Stopper eksisterende rust

For å kunne stoppe alvorlig rust må antirustmiddelet kunne gjennomtrenge rustporene og fortrenge luft og fuktighet. Avgjørende for at middelet skal klare dette er lav molekylstørrelse, fravær av flyktige løsemidler, at middelet ikke oksiderer og har god krypeevne. Når alle rustporer er gjennomfukta med olje fjernes forutsetningen for videre rusting. Vi trenger verken rustfritt, mekanisk eller kjemisk rent stål. Vi er altså ikke avhengig av å steame eller sandblåse bilen på forhånd.

Etter reingjøring med trykkluft og eventuell tørking på grunn av regn, sprayes olja rett på rustangrepet. Sjelden har uttrykket «det enkleste er ofte det beste» hatt større gyldighet enn her.

Kryper alltid

I filmen under kan vi se Fluid Films evne til å krype, en egenskap den beholder i årevis. Dette er en avgjørende egenskap siden olja må stoppe rust i alle plateskjøter, falser og hulrom. I tillegg til å krype langt fordeler den seg jevnt i alle retninger, selv på loddrette flater. Vi har til gode å se noe i nærheten av Fluid Films krypegenskaper.

Løsemiddelfritt og miljøvennlig

Fluid Film består hovedsakelig av lanolinolje som utvinnes fra saueull.
Lanolinens rolle i naturen er å beskytte sauen mot kulde, fuktighet og skader. Den inneholder over 500 aktive komponenter som har blitt utviklet gjennom evolusjonen i titusener av år. Lanolin har blitt brukt i alt fra sårsalve og skjønnhetsprodukter til antirustbeskyttelse og mekanisk smøring helt siden sauen ble tatt i bruk som husdyr for menneskene. Kunststykket til produsenten av Fluid Film nemlig Eureka Chemical er at de har laget et flytende og sprøytbart lanolinmiddel uten bruk av løsemidler. Da oppnår vi følgende:

  • Bedre arbeidsmiljø uten risiko for løsemiddelskader.
  • Krypegenskaper som varer i årevis.
  • Et middel som ikke svir gress og vegetasjon.
  • Fuktfortrengende egenskaper som stopper eksisterende rust
  • De beste smøreegenskapene
  • Beskyttelse av elektroniske og elektriske kontakter

Unikt smøremiddel

Lanolin er i seg selv et godt smøremiddel, i kombinasjon med høyraffinerte parafiner og en avansert framstillingsteknikk er resultatet strålende smøreegenskaper over lang tid.

Elektrospray

Fluid Film leder ikke strøm. I kombinasjon med fuktfortrengende og antikorrosive egenskaper har dette vist seg som en fenomenal elektrospray ikke minst i marine miljøer. På oppdrag fra bl.a. Funderud Antirust, har firmaet Simco AS i tester vist Fluid Films isolerende og varmeledende egenskaper. Det første er avgjørende for å unngå krypstrømmer og det andre for å unngå overopphetning og ødelegging av elektronikk. Når det på toppen av disse egenskapene ikke tørker ut gjør det Fluid Film sprayen til en suveren elektrospray.

Tørker ikke

Glinsende behandling er effektiv behandling, for oljevåte metalldeler ruster ikke. Under ser du vår forsøksbil som på høyre halvdel har fått vår tidligere YX-Oilcoat og venstre halvdel Fluid Film Lanolinolje. YX-Oilcoaten tørker etter bare 6 måneder mens Fluid Film har beholdt sitt glinsende utseende og effekt. Fluid Film tilfredsstiller alle de 4 avgjørende punktene for at et middel ikke skal tørke ut, ingen løsemidler, oksidering eller fordamping og samtidig høy slitestyrke.

Tiksotropisk

Definisjon: En tiksotropisk væske får en geléaktig konsistens etter en viss tid i ro. Ved bevegelse eller omrøring blir den mer tyntflytende.

Hvorfor er dette en ettertraktet egenskap i et antirustmiddel?
Den er enkel å sprøyte fordi pumpinga gjør den tyntflytende. Så snart den er i ro på understellet blir den betydelig seigere og henger godt på. Den kryper spesielt langt på varme sommerdager mens på vinterdager blir den stivere og tjukkere når den trenger slitestyrken mot saltspruten fra veien.

Rustløsende

Den lave molekylstørrelsen og den gode krypeevnen gjør Fluid Film til et sikkert og effektivt rustløsende middel. Den er neppe den raskeste da det finnes mange løsemiddelbaserte alternativer, men over tid en sikker vinner. Den vil ikke tørke ut og vil garantert smøre bedre.

Hindrer groing

Fluid Film er det beste på ribb, snekke og båt for å hindre groing da det er en enkel prosess og det mest miljøvennlige alternativet!
Her er en referanse på dette.

«Terningkast 6! Hindret groing og gjorde jobben med å fjerne det mye enklere. Penslet med Fluid Film Gel BN før utsett av båten. Slipper gjentagende behandling med saltsyre og andre skadelige midler. Risikofritt, enkelt og miljøvennlig. Vi har penslet 3 båter på motorbrakett, trimflaps og gjennomføringer i skrog. Mvh Hans-Kr Bergsta»

Motorbraketten har fått påført Fluid Film Gel BN, dette er båten etter én sesong.
Her kunne groinga vaskes av siden det var et Fluid Film-sjikt mellom groinga og braketten.

Kostnadseffektivt middel

På grunn av Fluid Films egenskaper trenger vi verken steame, sandblåse bilen eller herdetid etter behandling. Derfor sparer vi mye tid og arbeid som avspeiler seg i gunstig pris og ved at behandlinga kan gjøres mens kunden venter.

Rengjøring med trykkluft og eventuell rammespyling og tørking med vårt 400 kw tørkeannlegg før behandling, er tilstrekkelig forbehandling for Fluid Film.

Fluid Films historie

Under annen verdenskrig sleit den amerikanske marinen med rust i ballasttankene på sine fartøyer. De trengte en effektiv og ikke minst rask metode for å stoppe eller bremse rust i disse tankene. Svaret mente grunnleggeren av Eureka Company Dr. Herman Hess var å finne i et lanolinmiddel som han utviklet og testet ut med gode resultater.

På de saltvannsvåte veggene i ballasttankene sprøytet han lanolinmiddelet sitt før skipene dro ut rett etter behandling. Det fantastiske er at på grunn av at lanolinolja har lavere overflatespenning enn saltvannet, vil den etter ei tid ha fortrengt vannet og legge seg nærmest metallet.

Det er 3 nødvendige elementer for å danne rust:

  1. Fuktighet.
  2. Oksygen
  3. Jern

Fluid Film gjennomtrenger rustporene, fortrenger fuktighet og hindrer tilgangen på oksygen. Derfor stopper rustprosessen når stålet er fukta med Fluid Film.

Resultatene var så gode at han starta produksjon av middelet og det brukes nå i stor stil over hele verden: til rustforebygging og som rustløser, smøremiddel, polérmiddel, og elektrospray.